Social-profitorganisatie met onderzoeksvraag?

Social-profitorganisatie met onderzoeksvraag?

De Wetenschapswinkel gaat op zoek naar een student met een antwoord.

Hoe?

  • Registreer je organisatie hier en dien je onderzoeksvraag in via de databank
  • Vervolgens contacteren we je om de vraag te bespreken en onze werking toe te lichten
  • Als de vraag geschikt is voor studentenonderzoek, publiceren we deze in de databank
  • Als een geïnteresseerde student zich meldt bij de Wetenschapswinkel, geven we jouw gegevens door. De student neemt contact op, zodat jullie de vraag en een eventuele samenwerking kunnen bespreken.
  • Als jullie besluiten samen te werken, organiseert de Wetenschapswinkel een startvergadering met de student, de promotor en jouw organisatie. Tijdens deze samenkomst vertalen we jullie vraag naar een onderzoeksopzet waar iedereen mee akkoord gaat en worden de verwachtingen op elkaar afgestemd.
  • Vervolgens gaat de student aan de slag - inhoudelijk ondersteund door jouw organisatie en wetenschappelijk begeleid door de promotor.

Databank met onderwerpen

"Via Wetenschapswinkelonderzoek kunnen wij onze inhoud en acties versterken, theorieën staven en producten beter ontwikkelen. Vaak zijn die onderzoeksvragen gebaseerd op een buikgevoel, maar als studenten deze kunnen bevestigen of ontkrachten kunnen we daar sterker mee naar buiten komen!" 

Wim, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

Gratis?

Organisaties beschikken meestal over te weinig middelen om te betalen voor wetenschappelijk onderzoek. Door onderzoeksvragen te beantwoorden via een studentenproject of eindwerk, kunnen we toch wetenschappelijke ondersteuning bieden. De organisatie betaalt enkel kosten gelinkt aan het onderzoek, bijvoorbeeld treintickets die de student nodig heeft om interviews te doen. Als je organisatie geen kosten kan vergoeden, geef je dit best aan tijdens het eerste gesprek met de Wetenschapswinkel.

Lees ook

“Van activisme alleen kan je niet leven”

“Van activisme alleen kan je niet leven”

Hoe kan je tegelijk advocate, ondernemer én activiste zijn? Marleen Denef speelt het klaar. In 2019 richtte ze impact advocaten op, een advocatenkantoor dat om vee…

Social profit komt sterk uit de verf ondanks ongelijk speelveld

Social profit komt sterk uit de verf ondanks ongelijk speelveld

Op vlak van innovatie spelen Vlaamse ondernemingen mee aan de Europese top, maar we mogen niet op onze lauweren rusten. Veel ondernemingen lopen nog niet warm voor innova…

SustainableSolutionsMatch

SustainableSolutionsMatch

VLAIO en EEN (European Entreprise Network) zijn medeorganisator van SustainableSolutionsMatch, een online matchmaking-evenement van 7 tot 21 februari 2025. …

Ontdek onze opleidingen over dit thema

13 februari 2025

Groeilab efficiëntiewinst met generatieve AI (Brussel)

Groeilab efficiëntiewinst met generatieve AI.png

Dit groeilab helpt sociale ondernemingen verantwoord generatieve AI (zoals ChatGPT) te integreren in werkprocessen en dienstverlening. De sessies omvatten basiskennis, hands-on oefeningen en het ontwikkelen van een beleidsvisie of pilootproject. Ontvang professionele begeleiding voor maximale impact op jouw digitale strategie.

10 maart 2025

Leerlab communicatiestrategie (Leuven)

Leerlab communicatiestrategie.png

- RESERVELIJST - Communicatie met meer impact! Een sterk imago bouw je op. En dat doe je door slimme en goeie communicatie. Maar wat zeg je wanneer en hoe begin je daar eigenlijk aan? 

10 maart 2025

Leerlab strategisch medewerkersbeleid (Leuven)

Leerlab strategisch medewerkersbeleid.png

- RESERVELIJST - Medewerkers zijn de motor van je werking. Jouw organisatie gaat voor een gedragen én onderbouwd medewerkersbeleid. Je stelt prioriteiten, tekent acties uit en plant ze in.