Zoekveld

Governance Labs voor bestuurders in de social profit

woensdag, 18 april, 2018

Er beweegt heel wat in de social profit. Ondernemingen moeten nadenken over beslissingen tot samenwerking, investering in een nieuwe structuur, splitsing van een deelwerking, inkanteling, verzelfstandiging, reorganisatie, enzovoorts. Deze beslissingen hebben ook een impact op de bedrijfsvoering en op de verantwoordelijkheden die je als bestuurder daarbij neemt. Bestuurders moeten bij zulke beslissingen goed het ondernemingsrisico kunnen inschatten en ook weten hoe ze persoonlijk risico kunnen vermijden.

Daarom organiseert Verso twee avondevents voor bestuurders in de social profit. We nodigen bestuurders en directieleden uit om in deze beweeglijke context hun inzichten te verruimen met relevante ontwikkelingen op wetgevend vlak (insolventierecht, Wetboek Vennootschappen en Verenigingen, andere ontwikkelingen op Vlaams en Europees niveau) en op het terrein. Daarnaast stellen we ook instrumenten voor die bestuurders kunnen inzetten om hun bestuurskracht te versterken en om risico’s kunnen inschatten en afwegen. Om goed te besturen moet je durven ondernemen en om goed te ondernemen moet je soms risico’s aangaan.  

Voor dit event doen we een beroep op de rijke ervaring en expertise van Marleen Denef (Curia) en Emiel De Smedt (Moore Stephens).

Waar en wanneer?

18/4 in KVS, Lakensestraat 146 (zaal TOP), 1000 Brussel

19/4 in PXL Congress, Elfde-Liniestraat 23 (Gebouw D), 3500 Hasselt

Kostprijs?

100 euro voor één deelnemer, 150 euro voor twee deelnemers (bv. bestuurder en directeur van dezelfde organisatie).

Programma

17.30 Deuren open, met een broodje en een babbel
18.30 Verwelkoming (Ann Gaublomme, directeur Verso)
18.45

Besturen in de social profit anno 2018: wat verandert er?

Marleen Denef, Curia

19.45 Ruimte voor vragen uit het publiek
20.00

Instrumenten om de bestuurskracht te versterken

Emiel De Smedt, Moore Stephens Belgium

20.45 Ruimte voor vragen uit het publiek
21.00 Netwerkreceptie

 

 

 

Inschrijven?

Schrijf u hier in.

Marleen Denef

cur_marleen_denef.jpgMarleen Denef is partner bij advocatenkantoor Curia. Zij stuurt het team verenigingsrecht aan, dat gespecialiseerd is in alle facetten van socialprofitorganisaties. Samen met haar medewerkers staat ze al jaren dagelijks socialprofitondernemingen bij.

 

Emiel De Smedt

Emiel-De-Smedt_157x157.pngEmiel De Smedt is bedrijfsrevisor bij Moore Stephens Belgium. Hij begeleidt socialprofitondernemingen onder andere bij het opzetten van transparante rapporteringssystemen, bij verbeterprocessen, bij de implementatie van kostprijscalculatiesystemen, de opmaak van herstel- en businessplannen en het installeren van de juiste governancestructuren.